Reklam

Arşiv Biçimi Tanınmıyor Veya Arşiv Hasarlı Çözümü

Rar dosyanız “Arşiv biçimi tanınmıyor veya arşiv hasarlı” ve “CRC error” diye size uyarı verip dosyanızı açılmıyorsa aşağıdaki anlatılan işlemleri yaparak kurtarabildiğiniz bölümleri kurtarmanıza yardımcı olur..
Bunun için sadece winrar programının kendisi olması yeterli ekstra bir programa gereksinim duymanıza gerek yok.. Winrar ile zip ve rar dosyalarını düzeltebilirsiniz  Bunun için yapmanız gereken adımlar sunlardır.

Arşiv biçimi tanınmıyor veya arşiv hasarlı” ve “CRC error” düzeltme

1.adım Başlat  butonuna tıklayın açılan seçeneklerden çalıştıra tıklayın karşınıza küçük bir pencere gelecek oraya winrar yazın ve tamam butonuna tıklayın.
2.adım : Açılan winrar programın adres çubuğuna tıklayarak bozuk sıkıştırılmış dosyanızın bulunduğu dizini gösterin.
3. adım : Açılan dizinden hasarlı olan dosyayı seçip ister Onar butonuna tıklayın ister sağ tıklayıp “Arşivi onar (Alt+R) ”  seçeneğinden tamir etmeye başlayabilirsiniz.
4. adım : Açılan ikinci pencerede ise kurtarılacak dosyaların nereye çıkartılacağını belirtiyoruz bu aşamadan sonra onarım işlemi başlayacak ve en sonunda “Arşiv üst bilgi bozuk. Katı arşiv olarak işaretlensin mi?” diye bir pencere çıkacak… Bu pencereye ”Ok” dediğimiz zaman arşivimizin bir kısmını onarmış oluyoruz…

0 yorum:

-